Закриття сезону «Різдвяна зоря» лялькового мюзиклу Ольги Угнівенко

Опубликовано 2.02.2024 в 07:31


Ляльковий мюзикл «Різдвяна зоря» театру ляльок Національного музею літератури України своєю десятою виставою закрив новорічний театральний сезон 19 січня. Гостями вистави були члени Секретаріату ГО «Україна-Світ» (Товариство звʼязків з українцями за межами України), науковці музею та запрошені гості. Глядачі радо переглянули виставу та в захопленні від побаченого розпитували Ольгу Угнівенко, автора вистави, про особливості створення мюзиклу. Потім відбулося засідання Секретаріату ГО «Україна-Світ» по підсумках роботи за 2023 рік. Дуже вдячна Товариству за високу оцінку моєї праці. Мені, як і багатьом членам Секретаріату, вручили Почесну горамоту.

Я розповідала:
«Три місяці моєї напруженої роботи: від написання сценарію, постановки, через підготовку декорацій (7 шт.), театральних пристроїв, виготовлення ляльок (30 персонажей) до запису колядок (3 шт.) та озвучення всіх персонажів (крім одного) власним голосом — результат тішить. Головне досягнуто — радість та задоволення глядачів різного віку, які виходять із зали після закінчення
вистави в піднесеному настрої. Вдячна за співпрацю всім учасникам проекту: Генеральному диретору НМЛУ Сороці Галині Олексіївні та членам методичної ради музею за співпрацю у підготовці сценарію. А також талановитому українському композитору та аранжувальнику Івану Давиденку, який філігранно оформив мюзикл музично. Подяка і другій акторці, без якої вистава була би неможливою — це Юлія Луценко, завідуюча відділом з науково-освітньої роботи НМЛУ.
Приємно, що на виставах завжди панувала казкова атмосфера свята, яке починалося зазвичай з цікавої вступної розповіді по музей та його різдвяні традиції заступника генерального директора НМЛУ Сеннікової Раїси Павлівни. Так, “Різдвяну зорю” подивилися учні та вчителі київських шкіл СЗОШ І-ІІІ ступенів №53 з поглибленим вивченням німецької мови, гімназії «Академія», загально-освітні навчальні заклади №92, №175, №187 та приватні школи «LidhrScool» і «MonteKids», а також інші відвідувачі музею. Загалом близько 380 осіб.»
Нині вже працюю над новою виставою, прем’єрний
показ якої планується на червень поточного року.

Комментировать