Залами музею «Українського костюма та української писанки».

Опубликовано 8.04.2015 в 20:32

Пропоную Вам, шановний гість, пройтися залами музею «Українського костюма та української писанки», що в Немішаєвому Бородянського району Київської області та отримати насолоду від краси неповторних експонатів.
Музей «Українського костюма та української писанки» (далі — Музей) відкрився у грудні 2007 року Навчально-методичному центрі по підготовці молодших спеціалістів Міністерства аграрної полілитики та продовольства України (нині — Державна установа НМЦ «Агроосвіта»). Ініціатор та організатор створення музею є екс-заступник директора зазначеної установи Тамара Миколаївна Угнівенко. Експозиція музею налічує понад 5000 експонатів. У Музеї представлені жіночі та чоловічі українські костюми 25 областей України, що відтворюють український одяг середини ХІХ початку ХХ століття. До уваги відвідувачів пропонується понад 3000 писанок, понад 400 рушників, з них 160 весільних, жіночі весільні головні убори вищезазначеної епохи, обереги та вироби сучасної студентської молоді.
Адреса Музею : Київська обл., Бородянський р-н, смт Немішаєве, вул.Технікумівська, 1, тел +38097-331-2893.

За унікальними дослідницькими матеріалами, що накопилися під час створення музею, ми з мамою видали книгу «Духовний скарб українського народу», яка в 2012 році виборола Перше місце на Всеукраїнському конкурсі «Краща книга України» в номінації «Моя країна».

Меткріал з «Час Київщини» можна почитати тут

У фільмі звучить авторська пісня Ольги Угнівенко «Молитва» у виконанні автора.

Комментировать