Книга казок для дітей «Казковий подарунок».

Опубликовано 13.09.2015 в 20:08

Анотація на книгу для дітей «Казковий подарунок» авторів Ірини Мацкової та Ольги Угнівенко, видання січень-2016.

Книга «Казковий подарунок» є справжнім подарунком авторів для дітей дошкільного та молодшого шкільного віку, адже це подарунковий комплект, який складається з книги «Казковий подарунок» (56 ілюстрованих сторінок), розмальовки (16 сторінок, формату А4), гра лото «Збери картинку» (4 ілюстровані аркуші А4 формату), міні-словничок для вивчення англійських та українських слів (ілюстрований аркуш формату А3), аудіодиск «Казковий подарунок».

Казки, вірші та загадки Ірини Мацкової пронизані добром та повагою, навчають дітей любити природу, берегти навколишній світ, шанувати друзів та допомагати їм у складних обставинах. Вступний вірш Ольги Угнівенко вдало заглиблює читача у світ казки, а малюнки, створені нею з великим естетичним смаком, активують уяву читача та створюють неповторну казкову атмосферу.

Книга написана українською мовою, що дає змогу дітям змалечку вивчати красу, значення та вагомість рідного слова, збільшити свій словниковий запас. Книга розвиває у дітей моральність, розуміння загальнолюдських цінностей, виховує любов до Батьківщини. Тексти казок та віршів подані доступно, з добре розгорнутими цікавими сюжетами, мають логічну послідовність, вдало розкривають характери героїв казок.

Для маленьких читачів малюнок є чи не найголовнішою привабливістю книги, адже він допомагає уявити та зрозуміти прочитане. Тому велика увага в книзі приділяється ілюстраціям, які виконані в реалістичній манері в побутовому та анімалістичному жанрах. Вони характерно зображують героїв, які оживають яскравими барвистими кольорами на всіх зображеннях. Персонажі на малюках завжди усміхнені, доброзичливі, дружні, працьовиті. Авторка вдало доповнює колористику зображення українськими орнаментами та символікою. Малюнок відіграє в книзі пізнавальну роль, демонструє неповторну красу природи України, виховує у дітей естетичне сприйняття навколишнього світу, інтерес до мистецтва та стимулює розвиток допитливості.

Для розвитку навичок малювання та художнього смаку у дітей на основі малюнків книги створені «Розмальовки», що входять в комплект.

У дошкільному та молодшому шкільному віці дитині важливо розвивати її просторову уяву та дрібну моторику, вміння зосереджуватись та бачити перспективу. З цією метою до комплекту додано гру лото «Збери картинку», яка складається з чотирьох аркушів, на яких нанесені малюнки з книги. Малюнки відредаговані сіткою квадратиків сірого та чорного кольорів. Розрізаний по чорним лініям малюнок перетворюється на 24 квадратики (пазли), які, при збиранні на аркуші з сірими лініями квадратиків, утворює оригінальний малюнок.

До подарункового комплекту входить також міні-словничок для вивчення написання українських та англійських слів (32 слова). Створений за малюнками книги, словничок у формі гри дає можливість розвивати зорову та слухову пам’ять дитини, а саме: малечі можна запропонувати вивчити назву тваринки чи пори року та знайти її на картинці в різних варіантах зображення. Така гра ще дасть можливість дитині пофантазувати.

Яскравим доповненням «Казкового подарунку» є аудіодиск, в якому казки Ірини Мацкової неповторно і талановито озвучені авторкою. Перед слухачем оживають герої казок з самобутніми характерами. Фоном аудіоказок слугує чудове мелодійне музичне оформлення Івана Давиденка. Книгу та аудіодиск можна використовувати окремо або одночасно, особливо в ситуації, коли казку нікому прочитати дитині вголос. Сприйняття текстів на слух також допоможе дитині розвивати її мовлення, вірно будувати речення.

Позитивне враження від книги підсилює звернення авторів до читачів в кінці книги :

«…Юний друже! Ось ти і познайомився з чарівним світом казок, пройшов стежинами мандрів, пригод та мрій героїв нашого «Казкового подарунку», в якому панує Дружба, Любов, Добро, Повага, та Вдячність.

         З давніх-давен, з покоління в покоління наші предки передавали нащадкам народну мудрість та сімейні традиції.

         Тож, пізнавай навколишній світ через українські казки, пісні, легенди, вірші, загадки, бережи народні звичаї! Будь допитливим, невгамовним та працелюбним! Хай мрії твої збуваються!».

         Приваблює читача подарунковий комплект і високим поліграфічним рівнем друку (видавець ФО-П Федоров О.М. «Друкарський двір Олега Федорова»). Книга виготовлена з високоякісного офсетного матового паперу з урахуванням санітарних вимог відносно друкованої продукції для дітей Міністерства охорони здоров’я України.

Книга та додатки запаковані в яскраву естетично оформлену коробку з інструкціями та комплектуванням на звороті.

Выдео казок можна подивитися нижче.

Комментировать