Колекція «Весілля» — ляльки ручної роботи Ольги Угнівенко.

Опубликовано 12.08.2020 в 20:29

ВІДКРИТТЯ діарами «ВЕСІЛЛЯ» відбудеться 10 вересня 2020 року о 12.00 годині!!!!!!!
ЗАПРОШУЄМО!!!
Діарама «Весілля»

Ідея створення та втілення діарами належить автору Ользі Угнівенко. В основу ідеї покладена подія весілля на Київщині, куди молодята запросили гостей зі всієї України. Гості приїхали з 25 областей нашої країни, кожен з них вдягнутий в костюм, притаманний цій області. Окремі області представлені жіночим і чоловічим костюмом, деякі тільки одним (чи жіночим, чи чоловічим). Експозиція розкриває обряд весілля, де кожен персонаж має свою роль та характер.
Діарама озвучена авторськими піснями Ольги Угнівенко, які звучать у виконанні автора: «Ой, веселої заграйте», «Ой, бандуронько, золотоголоса», «Червоне тепло», «Рожеві мрії», «Люби і знай свій рідний край!».
Діарама «Весілля» включає :
— 39 ляльок ручної роботи в українських строях зразка кінця ХІХ початку ХХ ст.ст., виготовлених з полімерних глин, висота кожної – 23 см., оздоблених спеціальними фарбами, намистом з бісеру та кольоровими стрічками. Ляльки виготовлені відповідно до описів українських комплексів костюмів книги «Духовний скарб українського народу» авторів Тамари Угнівенко та Ольги Угнівенко, яка виборола Перше місце на Всеукраїнському конкурсі «Краща книга України-2012» в номінації «Моя країна»;
— 52 предмети (картина села, музичні інструменти, меблі, предмети вжитку, тварини, рослини, муляжі страв).
Меблева шафа, в якій розташована діарама спроектована О. Угнівенко спеціально для цієї експозиції.
Нині колекція експонується в Краєзнавчому музеї Бородянщини (смт Бородянка, Київська обл., вул. Паркова, 1А), тел. для екскурсій (04577)519-50.

Комментировать