Archive for Листопад, 2017

23 листопада 2017 прозвучали мої авторські пісні.

Опубліковано 26.11.2017 в 09:13

Мала честь сьогодні бути учасницею ХІІ Міжнародної науково-практичної конференції “Вища освіта України у контексті інтеграції до європейського освітнього простору”, де презентувала свої асторські пісні.
Дякую за запрошення пані Жанні Румко!

Краєзнавчий музей Бородянщини. ІІ захід “Люби і знай свій рідний край”.

Опубліковано 17.11.2017 в 17:46

      Чудове свято ІСТОРИЧНОЇ ПАМ’ЯТІ відбулося вчора 16 листопада 2017 року Другий захід «Люби і знай свій рідний край»!

Гладачі з цікавістю знайомилися з презентаціями учнів Бородянської  СЗОШ І-ІІІ ст. №1 та №2, Новогребельського навчально-виховного комплексу ЗОШ І-ІІ ст. – дошкільний навчальний заклад, Новокорогодського навчально-виховного об’єднання ЗОШ І-ІІ ст. – дитячий садок з історичним спадком своїх малих Батьківщин Бородянської селищної ради, Новогребельської та Новокорогодської сільських рад.

Щиро дякуємо за підтримку в організації та проведенні заходу голову Бородянської РДА А.Є.Анісімова, голову Бородянської РР Г.М.Єрка, начальника відділу освіти В.І.Кухар, начальника відділу культури Н.В.Вишинської.
     Ми, також, вдячні меценатам району, які підготували цінні подарунки для учасників презентації О.П.Черкашин, заст. голови Бородянської РР; О.В.Сахарук, голова Бородянської СР; О.М.Михайльова, голова Новокорогодської СР; Р.О.Вінцик, голова Дмитрівської СР; Ю.М.Карасик, засновник ТОВ «Бородянське хлібо-приймальне підприємство»; В.І.Предко, екс-голова Бородянської РР.
      Також, вдячні керівниками установ району, які долучилися до проведення ремонтних робіт другої кімнати музею: Батов Б.М., Агурбаш А.В., Духота В.І., Кубицький В.С., Марченко О.Б., Остапченко П.В.
Свято відкрила авторська пісня Ольги Угнівенко «Лети моя пісня».
      У своєму виступі директор Краєзнавчого музею Бородянщини Т.М.Угнівенко відповіла на питання чи потрібен Музей взагалі, чи потрібні такі заходи, чи потрібно залучати до їх проведення молодь: «- Такі запитання можна пробачити дітям дошкільного віку, але не дорослим.
Чи задавали такі питання люди, які 800 років тому створювали Лувр у Парижі, у 18 ст. Британський музей в Лондоні та Дрезденську галерею в Німеччині і багато, багато інших світових скарбниць. З давніх-давен люди знали, що треба зберігати та примножувати прекрасні творіння людства, адже це ПАМ’ЯТЬ поколінь.
       І чим більша народна пам’ять, тим величніший народ.
       І я завжди кажу: «Великим є той народ, який знає, береже, цінує свою історію, примножує її та передає нащадкам».
Керівники району А.Є.Анісімов, Г.М.Єрко, О.В.Сахарук вручили відзнаки вчителям, які допомагали учням у підготовці до свята, а також подяки та подарунки педагогічним та шкільним колективам-презентаторам.
Гостя свята, Н.В.Остапенко представник управління культури Київської облдержадміністрації, привітала присутніх та вручила подяку Т.М.Угнівенко за вагомий вклад у розвиток музейної справи Київщини.
      Свято відкрили чудові виставки робіт талановитої нашої молоді, це: – кулінарних виробів учнів Бородянського аграрного ліцею; – «Квітуча Бородянщина» роботи вихованців та педагогів дитячих закладів освіти району; – старовинних речей та виставку букварів нашого земляка Вашуленка М.С., які підготували учні та педагоги Новокорогодського НВО; – виробів учнів Бородянських СЗОШ І-ІІІ ст. №1 та №2. Цікава експозиція творів місцевих письменників та поетів Бородянської центральної районної бібліотеки.
На святково прибраній сцені школярі різнопланово розповідали про історичну спадщину своїх малих Батьківщин: Бородянської селищної ради, Новогребельської та Новокорогодської сільських рад. Використовували фото, відео матеріали, співали, танцювали, читали вірші та інформаційні тексти. Родзинкою свята були запрошені гості: переможці спортивних змагань, ветерани спорту та АТО.
      У переповненій залі глядачі, а це, в основному, учні (близько 500 школярів з усього району прибули на свято) з цікавістю сприймали інформацію про свій рідний край. Майже 80 юних артистів та їх наставників прийняли участь у концертній програмі.
      Наступний захід Циклу «Люби і знай свій рідний край» відбудеться у квітні 2018 року. Свою малу Батьківщину презентуватимуть школи Пісківської селищної об’єднаної територіальної громади, Загальцівської та Майданівської сільських рад.
Також хочу повідомити, що в рамках Циклу серед учнів шкіл району оголошено конкурс «Фауна Бородянщини», нагородження переможців якого відбудеться на наступному заході. Умови конкурсу та вимоги до робіт будуть повідомлені додатково всім школам району.
      Ще раз вітаєм всіх причетних до свята «Люби і знай свій рідний край» та дякуємо за титанічний вклад у збереження історичної пам’яті району!

Рожеві мрії…

Опубліковано 9.11.2017 в 13:12

Намалюю диво-мрії про життя малинове

Та додам бузковий настрій і красу калинову,

Пурпур, фуксію проллю я в почуття лавандові

І тоді Амур жаданий встелить шлях трояндами.

 

Приспів:

І веселощів всіляких розмаїття принесе

Гарний настрій веселковий, розфарбує він усе.

Всі мої рожеві мрії миттю втіляться в життя,

І розквітне, мов лілея, благодатне майбуття.

 

Хай у радість повертає колір фіолетовий,

Ніжність персик подарує, усміхне кораловий.

А любов простелить долю шовками барвистими,

Та прикрасить шлях до мрій рубінами ігристими.

 

 

25.08.2017

Осінь – діва і диво!

Опубліковано 9.11.2017 в 12:23

Золотаві берези у вальсі коружляють, милуючись листям своїм.

Вітерець, розгойдавши намисто листкове, немов би підспівує їм.

Сонце бавиться кольором, легко міняючи відблиск металу в кришталь.

То сяйне діамантом коштовним, то полиском кине прозору вуаль.

 

А майстриня Природа розписує листя кленочків та сивих дубів.

Все багряно-златаві малює орнаменти в зелені буйних лісів.

І нашіптує дощ неймовірну історію про білосніжну пору,

Хуртовину вихрастую, кригу незламную і довгожданну весну.

 

Приспів:

Осінь – діва і диво, довершеність кольору, велич і мудрість Творця,

Це реальна чарівна Природи фантазія, сутність земного буття.

Осінь – сила, родючість, краса і досягнення, вичерпна стиглість земна,

Вона вміло життя перетворить у мрію, щоб знову настала весна.

 

 

 

07.11.2017

Виставка ляльок з 04.11 по 27.11.2017 в м. Києві

Опубліковано 2.11.2017 в 13:43

                       ЗАПРОШУЮ відвідати виставку моїх ляльок в українських костюмах зразка кінця ХІХ початку ХХ ст.ст. всіх областей України, яка відбудеться у Центрі Української Культури та Мистецтва м.Київ, вул. Хорива, 19В, 2-й поверх!

 У продажу, також, мої роботи: – шалі, сорочки та подушки ручного розпису; – книги «Духовний скарб українського народу» Т.Угнівенко та О. Угнівенко, «Казковий подарунок» І. Мацкова та О.Угнівенко; – штучні квіти з фоамірану ручної роботи. На сторожі виставки стоїть моя робота – фігурка Української жаби, яка познайомить з оповіданням «Українська жаба, Особливості української казки».  

Часи роботи виставки:

понеділок – п’ятниця : 10.00-19.00; субота: 10.-18.00; неділя: вихідний.

                                                         Раді будемо Вас бачити на виставці!

http://i-ua.tv/index.php?newsid=11716

 

Міжнародний конкурс юних бандуристів “Волинський кобзарик” 2017 м. Луцьк

Опубліковано 2.11.2017 в 13:10

Чудове музичне свято назавжди залишить теплий незабутній спогад у моїй душі – Міжнародний конкурс юних бандуристів “Волинський кобзарик”,який відбувся 27-29 жовтня у Луцьку!
Мала честь презентувати свою нову пісню “Ой, бандуронько, золотоголоса”, яка була написана саме до цієї події, відкриваючи нею Гала-концерт фестивалю 29.10.2017.

28.10.2017 відбулася цікава зустріч авторів Алли Мігай та Ольги Угнівенко з учасниками та організаторами фестивалю. Щиро дякую всім за прекрасний прийом і оплески, а також, за знайомство з видатними особистостями України, зокрема Народною артисткою України Світланою Мирводою!
Особлива подяка Голові Правління Волинського обласного осередку Національної спілки кобзарів України Валентині Пилипчук за запрошення!

Незважаючи на обмаль часу та дощову погоду нам з Аллою Мігай таки вдалося побачити замок Любарта та музей друкарства з його старовинними книгами. Вразила зустріч з неперевершеним майстром каменю Миколою Микитовичем Голованем. Його роботи вражають реалістичністю.