Archive for Вересень, 2024

Герої казки “Колобок”

Опубліковано 5.09.2024 в 12:55

Готуємося до прем’єри казки “Колобок”! Ляльки ручної роботи з використанням полімерних лин та тканин. Дату та час повідомимо.

Захід «Мати-Україно, ти у нас одна!»

Опубліковано 4.09.2024 в 15:45

10 липня до Дня Державності України у Національному музеї літератури України відбувся літературно-мистецький захід «Мати-Україно, ти у нас одна!». На честь України звучали пісенні та поетичні твори видатних українських поетів у виконанні лауреата всеукраїнських та міжнародних конкурсів і фестивалів Маркіяна Свято та заслуженої діячки естрадного мистецтва України Ольги Угнівенко Olga Ugnivenko. З привітальним словом до гостей звернувся екс-тимчасово повірений у справах України в країнах Латвії та Єгипті, композитор, провідний фахівець Центру ЮНЕСКО “Мала академія наук України” член-кореспондент Академії технологічних наук України голова Всеукраїнського клубу почесних послів науки ЦЕРН в Україні Олександр Юров. Літературне слово звучало від заслуженої артистки естрадного мистецтва України, актриси, кинорежисерки, поетеси та художниці Юлії Сак juliya.sak. Під час заходу відбулась презентація повнометражного художнього фільму Юлії Сак і Ольги Тичини-Яновської «Україна – храм мого серця». Це – психологічна стрічка про сучасні реаліі повномасштабної війни. Свої враження про створення стрічки висловили актори фільму Олександр Мельнік, Ліза Мельнік та Віктор Кривуша. Гості з “Київсьої спілки талановитої молоді та інвалідів “ЕКСКЛЮЗИВ” радо вітали організаторів бурхливими оплесками.На завершення зустрічі гості та учасники заходу зробили пам’ятні фото на згадку з символічним Прапором Перемоги освітян нескорених міст України.

Виставка «Казкове диво» в НМЛУ

Опубліковано 4.09.2024 в 15:17

В Національний музей літератури України (м. Київ) відкрита літературно-мистецька виставка «Казкове диво» – виставка улюблених дитячих книг, літератури для дітей, 80 порцелянових ляльок із приватної колекції голови благодійної організації БФ «Серце до серця» Леоніда Соколова та 50 ляльок із полімерної глини з приватної колекції народної майстрині Ольги Угнівенко (українські строї зразка ХІХ-ХХ століть із колекції «Весілля», яку занесено до Національного Реєстру Рекордів України, виготовлених вручну майстринею та її герої казки “Ріпка” лялькового театру Національного музею літератури України). Виставку приурочили до Міжнародного дня захисту дітей.